Skip to main content

Vejledning til Nytårsmenuerne 2023 fra Ejby og Lindhardt/Bøf og Bolle

Mange tak for at du har valgt at bestille vores menu til denne store aften, det betyder meget for os. Først vil jeg pointere at dette er en vejledning og ikke en undskyldning for at slukke for egen tankevirksomhed 😊.

Tjek som det første at vi har givet dig det hele med og gerne med det samme i kommer hjem med maden, så vi har en chance for at rede situationen. Ring 25141857. svares ikke efter 17.00.

Da alle ovne varmer forskelligt er det vigtigt at i giver især kødet den opmærksomhed det fortjener. Så alle tider er kun vejledende, så hvis muligt vil jeg anbefale et stege thermometer til kødet. Har man sous vide er dette også en mulighed.

Bemærk: de sorte plastbakker tåler ikke varme.

Forretter

Hummerbisque

Hæld suppen i en gryde og varm forsigtigt op under omrøring. Når den er varm, er den klar til anretning.

Suppen hældes i en dyb tall. Ca. 1 dl. Pr. pers.

Tilsæt tartaren af kammusling/krebsehale sammmen med æble/fennikel ligges i midten af suppen, top med de fritterede capers.

Top med halvdelen af urterne (resten er til at pynte hellefisken med, hvis du har denne som tilkøb, ellers bruger du bare det hele her)

Brødet bredes ud og bages i ovnen ved 200 gr. Til det er sprødt. Obs. Det drypper.

Samme funktion med vegetarforretten, bare med andet indhold.

Hellefisken

Fordel hellefisken, på en flad tallerken.

Fordel ærteskud og rødbeder.sæt små dryp med peberrodscremen, top til sidst med de spæde karser.

Hovedret

Varm ovn på 200 gr.

Saucen lunes i en gryde under omrøring, eller i ovnen dækket over

Kartoflerne sættes ind i alubakken de er lagt i. Når disse anrettes slås de ud direkte på tallerken, og så anretter du resten omkring denne.

Sættes i ovnen i 15-20 min.

Bøfferne bredes ud, så de ligger frit i ovn. Ca. 15-17 min. og lad dem hvile i 10 min. svampe duxellesen er med ovenpå bøfferne

Vegetar. Samme tider på garniture, blomkålsbøffen ca. 10 min

Pastinakker og rødløg i ovnen ca. 10-12 min.

Børnemenu forret

Chicken tenders lunes i ovnen 10 min.

Børnesteak samme tid som de voksnes

Kartofler som de voksnes

Dessert voksne/vegetar/børn

Denne er ikke portionsanrettet, da det ikke fungerede ordentligt.

Sæt vanilje parfait, og fondant i fryseren når i kommer hjem og har tjekket at i har det hele. Den skal fryse i mindst to timer.

Lad kagen stå og få stue temperatur.

Sæt et stykke kage på tallerkenen. Denne er toppet med karamel herfra.

Anret baileycreme og bærcompot som du ønsker det. Dette kan laves på forhånd.

Tag vanilje parfaiten ud et par minutter før, løsn langs siderne med en kniv og vend den ud på tallerken ved siden af din anretning.

Det skulle være det hele, tilbage er blot at ønske godt nytår og rigtig god fornøjelse med maden.

Med venlig hilsen

Ejby og Lindhardt Gastronomi