Skip to main content

Catering til Nytår – Lækker nytårsmenu

Vejledning til Nytårsmenuerne fra Ejby og Lindhardt/Bøf og Bolle

Mange tak for at du har valgt at bestille vores menu til denne store aften, det betyder meget for os. Først vil jeg pointere at dette er en vejledning og ikke en undskyldning for at slukke for egen tankevirksomhed 😊.

Tjek som det første at vi har givet dig det hele med og gerne med det samme i kommer hjem med maden, så vi har en chance for at rede situationen. Ring 25141857. svares ikke efter 17.00.

Da alle ovne varmer forskelligt er det vigtigt at i giver især kødet den opmærksomhed det fortjener. Så alle tider er kun vejledende, så hvis muligt vil jeg anbefale et stege thermometer til kødet. Har man sous vide er dette også en mulighed.

Bemærk: de sorte plastbakker tåler ikke varme.

Forretter:

Jordskokkesuppen:

 hæld suppen i en gryde og varm forsigtigt op under omrøring. Når den er varm, er den klar til anretning.

Suppen hældes i en dyb tall. Ca. 2 dl. Pr. pers.

Drys med panchetta, dryp rundt om med grønkålsgremolataen.

Top med halvdelen af urterne (resten er til at pynte rilletten med)

Brødet bages i ovnen ved 200 gr. Til det er sprødt.

Torske riletten:

Fordel riletten, formes i et æg med en spiseske og placeres midt på tall.

Læg en klat peberrods emultion og træk undersiden af skeen igennem, så det bliver lidt kokkelækkert, top og pynt med resten af urterne.

Hovedret:

Varm ovn på 200 gr.

Saucen lunes i en gryde under omrøring, eller i ovnen dækket over

Slå kartoflen ud på hovedet, halver den på skrå så der er til 2 pers.

Sættes i ovnen i 15 min.

Bøfferne bredes ud, så de ligger frit i ovn. Ca. 10-15 min. og lad dem hvile i 10 min.

Rødbeder og gulerødder i ovnen ca. 10 min. evt. under bøfferne.

Børnemenu forret

Avocadoen halveres og sættes på tallerken, fyld rejer i hullet og top med dressing og friske urter.

Børne hovedret:

Her følges tiderne fra  vejledning.

Dessert voksne/vegetar/børn

Sæt vanilje parfait, og fondant i fryseren når i kommer hjem og har tjekket at i har det hele. Den skal fryse i mindst to timer.

Chokolade fondanten skal bages  i ca. 8-10 min. i en varm ovn på 180 gr. Sæt uret på 8 min. tjek med nål/tandstik. Føles kagen fast/bagt i formen, og er der varm chokolade på pinden, så skal der serveres straks. Bages der for meget, bliver det en dejlig chokolade kage, for lidt, varm chokoladesauce, så helt galt kan det aldrig gå 😊.

Tag vanilje parfaiten ud et par minutter før, løsn langs siderne med en kniv og vend den ud på tallerken ved siden af den friskbagte fondant.

Top med bærcoulis og hasselflager.

Det skulle være det hele, tilbage er blot at ønske godt nytår og rigtig god fornøjelse med maden.

Med venlig hilsen

Ejby og Lindhardt Gastronomi

Bøf og Bolle

KONTAKT OS FOR MERE INFORMATION